
- 200 ml šlehačky
- 100 ml plnotučného mléka
- 80 g třtinového cukru
- 300 g borůvek
- 1/2 citronu
Cukr rozmixujeme s borůvkami, šlehačku vyšleháme a vše jemně smícháme. Nakonec přiléváme mléko, šťávu z citronu a stále mícháme. Směs nalijeme do zmrzlinovače. Zmrzlina bude vychlazená za cca 30 minut. Záleží na typu přístroje. Nebo můžete nalít do nádoby a ihned uložit do mrazáku. Ale je třeba běhen tuhnutí několikrát promíchat. Ideální je udělat zmrzlinu za pomoci zmrzlinovače a co se nesní ( to je jen výjimečně 🙂 ), nandáme do forem na nanuky. Nanuky pak mají perfektní konzistenci, protože jsou předmražené 🙂 .
Podobné níže
Na rozehřátém másle pozvolna zesklovatím cibuli a přidám mrkev. Vše zaliji vývarem, osolím, opepřím a vařím na mírném ohni do změknutí cca 20 minut. Pak vše rozmixuji tyčovým mixérem, nebo nechám...
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Ideálně necháme makat domácího robota s nástavcem hák. Můžeme míchat až 10 minut. Přikryté těsto kuchyňskou fólií necháme...
Vše smícháme ( tedy kromě surovin na dochucení ) 🙂 a necháme pracovat robota s nástavcem na šlehání. Za pár minut při vysokých otáčkách máme jemné těsto, které se díky metle krásně provzdušní. K...