Farma Hájenka

  • 2 hrnky hl. mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kypřící prášek
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli
  • na dochucení např.: bílý jogurt, ovoce, oříškové máslo, agávový sirup

Vše smícháme ( tedy kromě surovin na dochucení ) 🙂 a necháme pracovat robota s nástavcem na šlehání. Za pár minut při vysokých otáčkách máme jemné těsto, které se díky metle krásně provzdušní. K přípravě je dobré využít klasický lívanečník, ve kterém se těsto nerozteče a lívance budou vysoké a vláčné. Lívance dochutíme dle svého mlsného jazýčku. Skvělé je i máslo s poctivou domácí marmeládou 🙂

Podobné níže

Čočkový salát

Čočku přebereme a vaříme cca 20 minut do změknutí. Po vychladnutí přidáme nakrájená sušená rajčata, kapary, cibuli nakrájenou na jemná kolečka, sůl, pepř, balzamikový ocet, šťávu z citrónu a čerstvé...

Žampionový krém

Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené žampiony, máslo, sůl, čerstvě namletý pepř a krátce restujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit cca 20 min. Základ...

Mrkvová polévka

Na rozehřátém másle pozvolna zesklovatím cibuli a přidám mrkev. Vše zaliji vývarem, osolím, opepřím a vařím na mírném ohni do změknutí cca 20 minut. Pak vše rozmixuji tyčovým mixérem, nebo nechám...
Přejít nahoru