Farma Hájenka

  • 0,5 kg černé čočky
  • 1 červená cibule, jarní cibulka
  • sušená rajčata
  • kapary
  • na dochucení: sůl, pepř, šťáva z 1/2 citronu, balzamikový ocet, čerstvé bylinky
  • baby salát, rukola, mladý špenát, rajčata
  • ztracené vejce

Čočku přebereme a vaříme cca 20 minut do změknutí. Po vychladnutí přidáme nakrájená sušená rajčata, kapary, cibuli nakrájenou na jemná kolečka, sůl, pepř, balzamikový ocet, šťávu z citrónu a čerstvé bylinky ( např. bazalka, máta, koriandr ). Doporučuji salát nechat v lednici odležet a před podáváním dle potřeby ještě dochutit. Servírujeme promíchané s baby salátem, rajčaty a navrch ztracené vejce. Přeji dobrou chuť 🙂

Podobné níže

Jednoduché houstičky

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Ideálně necháme makat domácího robota s nástavcem hák. Můžeme míchat až 10 minut. Přikryté těsto kuchyňskou fólií necháme...

Rychlé lívance

Vše smícháme ( tedy kromě surovin na dochucení ) 🙂 a necháme pracovat robota s nástavcem na šlehání. Za pár minut při vysokých otáčkách máme jemné těsto, které se díky metle krásně provzdušní. K...

Borůvková zmrzlina

Cukr rozmixujeme s borůvkami, šlehačku vyšleháme a vše jemně smícháme. Nakonec přiléváme mléko, šťávu z citronu a stále mícháme. Směs nalijeme do zmrzlinovače. Zmrzlina bude vychlazená za cca 30...
Přejít nahoru