Žampionový krém

  • 300 g žampionů
  • 1 střední cibul
  • 3 lžíce másla
  • 1l kuřecího vývaru ( nebo kostka redukce doplněná o 1 l vody )
  • 0,5 l mléka
  • 100 ml šlehačky
  • sůl, pepř
  • plátky restovaného žampionu na ozdobu
  • kousek kuřecího steaku

Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené žampiony, máslo, sůl, čerstvě namletý pepř a krátce restujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit cca 20 min. Základ zchladíme mlékem a šlehačkou. Vše důkladně rozmixujeme ( opět používám výkonný mixer ), dochutíme solí, pepřem, popřípadě houbovým prachem a krátce povaříme ( jen několik minut ). Při servírování využijeme pár plátků restovaných žampionů a tenounké plátky kuřecího steaku. Polévku je vhodné podávat s opečenou bagetou. Dobrou chuť 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru