- 300 g žampionů
- 1 střední cibul
- 3 lžíce másla
- 1l kuřecího vývaru ( nebo kostka redukce doplněná o 1 l vody )
- 0,5 l mléka
- 100 ml šlehačky
- sůl, pepř
- plátky restovaného žampionu na ozdobu
- kousek kuřecího steaku
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené žampiony, máslo, sůl, čerstvě namletý pepř a krátce restujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit cca 20 min. Základ zchladíme mlékem a šlehačkou. Vše důkladně rozmixujeme ( opět používám výkonný mixer ), dochutíme solí, pepřem, popřípadě houbovým prachem a krátce povaříme ( jen několik minut ). Při servírování využijeme pár plátků restovaných žampionů a tenounké plátky kuřecího steaku. Polévku je vhodné podávat s opečenou bagetou. Dobrou chuť 🙂