Farma Hájenka

  • 300 g žampionů
  • 1 střední cibul
  • 3 lžíce másla
  • 1l kuřecího vývaru ( nebo kostka redukce doplněná o 1 l vody )
  • 0,5 l mléka
  • 100 ml šlehačky
  • sůl, pepř
  • plátky restovaného žampionu na ozdobu
  • kousek kuřecího steaku

Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené žampiony, máslo, sůl, čerstvě namletý pepř a krátce restujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit cca 20 min. Základ zchladíme mlékem a šlehačkou. Vše důkladně rozmixujeme ( opět používám výkonný mixer ), dochutíme solí, pepřem, popřípadě houbovým prachem a krátce povaříme ( jen několik minut ). Při servírování využijeme pár plátků restovaných žampionů a tenounké plátky kuřecího steaku. Polévku je vhodné podávat s opečenou bagetou. Dobrou chuť 🙂

Podobné níže

Mrkvová polévka

Na rozehřátém másle pozvolna zesklovatím cibuli a přidám mrkev. Vše zaliji vývarem, osolím, opepřím a vařím na mírném ohni do změknutí cca 20 minut. Pak vše rozmixuji tyčovým mixérem, nebo nechám...

Jednoduché houstičky

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Ideálně necháme makat domácího robota s nástavcem hák. Můžeme míchat až 10 minut. Přikryté těsto kuchyňskou fólií necháme...

Rychlé lívance

Vše smícháme ( tedy kromě surovin na dochucení ) 🙂 a necháme pracovat robota s nástavcem na šlehání. Za pár minut při vysokých otáčkách máme jemné těsto, které se díky metle krásně provzdušní. K...
Přejít nahoru