
- 300 g žampionů
- 1 střední cibul
- 3 lžíce másla
- 1l kuřecího vývaru ( nebo kostka redukce doplněná o 1 l vody )
- 0,5 l mléka
- 100 ml šlehačky
- sůl, pepř
- plátky restovaného žampionu na ozdobu
- kousek kuřecího steaku
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené žampiony, máslo, sůl, čerstvě namletý pepř a krátce restujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit cca 20 min. Základ zchladíme mlékem a šlehačkou. Vše důkladně rozmixujeme ( opět používám výkonný mixer ), dochutíme solí, pepřem, popřípadě houbovým prachem a krátce povaříme ( jen několik minut ). Při servírování využijeme pár plátků restovaných žampionů a tenounké plátky kuřecího steaku. Polévku je vhodné podávat s opečenou bagetou. Dobrou chuť 🙂
Podobné níže
Naše koupací jezírko na farmě se těší velké oblibě mezi návštěvníky i během svatebních oslav. V letních měsících nabízí příjemné osvěžení jak dětem, tak dospělým a přidává jedinečnou atmosféru každé...
Máme pro vás skvělou novinku! Naše Farma Hájenka je nyní dostupná na Google Streetview. To znamená, že se u nás můžete virtuálně projít ještě dříve, než k nám dorazíte osobně. Nahlédněte do areálu...
Pro letošní sezónu jsme si pro Vás připravili velké zlepšení našich služeb a to zbrusu novou svatební stodolu o velikosti necelých 200m2. Máte se na co těšit 🙂 Podobné níže Mrkvová polévka 16...