
- 300 g žampionů
- 1 střední cibul
- 3 lžíce másla
- 1l kuřecího vývaru ( nebo kostka redukce doplněná o 1 l vody )
- 0,5 l mléka
- 100 ml šlehačky
- sůl, pepř
- plátky restovaného žampionu na ozdobu
- kousek kuřecího steaku
Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájené žampiony, máslo, sůl, čerstvě namletý pepř a krátce restujeme. Zalijeme vývarem a necháme vařit cca 20 min. Základ zchladíme mlékem a šlehačkou. Vše důkladně rozmixujeme ( opět používám výkonný mixer ), dochutíme solí, pepřem, popřípadě houbovým prachem a krátce povaříme ( jen několik minut ). Při servírování využijeme pár plátků restovaných žampionů a tenounké plátky kuřecího steaku. Polévku je vhodné podávat s opečenou bagetou. Dobrou chuť 🙂
Podobné níže
Na rozehřátém másle pozvolna zesklovatím cibuli a přidám mrkev. Vše zaliji vývarem, osolím, opepřím a vařím na mírném ohni do změknutí cca 20 minut. Pak vše rozmixuji tyčovým mixérem, nebo nechám...
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Ideálně necháme makat domácího robota s nástavcem hák. Můžeme míchat až 10 minut. Přikryté těsto kuchyňskou fólií necháme...
Vše smícháme ( tedy kromě surovin na dochucení ) 🙂 a necháme pracovat robota s nástavcem na šlehání. Za pár minut při vysokých otáčkách máme jemné těsto, které se díky metle krásně provzdušní. K...